wijntraining

Je wilt als particulier meer over wijn weten. Of je vindt dat jouw personeel te weinig kennis heeft van de wijnkaart of over wijn in het algemeen. We bespreken samen welke specifieke kennis jouw personeel moet opdoen om aan tafel uit de voeten te kunnen.

Dit kan gaan over wijn maken in het algemeen of een bepaald type, zoals mousserende wijn. In welk glas en op welke temperatuur moet ik wijn schenken. Wat is decanteren en karafferen. Wat moet ik weten van de huiswijnen. Hoe verkoop ik wijn aan tafel? Hoeveel glazen schenk ik uit een fles? Hoelang en hoe hou ik een wijn goed na openen?

Misschien weet jouw personeel al wat over wijn en wordt het tijd voor een verdiepende cursus over een bepaald gebied of land, een bepaald type wijn of een vinificatieproces, de invloed van het klimaat, de boer en de grondsoort.

Bij de meeste mensen ontbreekt ook de basiskennis zoals iets kunnen vertellen over de bekendste druivenrassen en ze kunnen herkennen in het glas. Dit valt allemaal te trainen, zelfs in een paar uur.